Årsrapport SnakkOmMobbing 2021

Vi i SnakkOmMobbing.no er bekymret for om ordet «mobbing» er blitt tabubelagt – er det på vei ut av det norske språket?

Vi må ta på alvor hvert enkelt barns opplevelse av utenforskap og mobbing. Men vi må også fortelle barn og unge hva som er mobbing, hvordan det ser ut, slik at de vet når de skal si stopp, både på egne og andres vegne. Vi ser at mange er innom hjemmesiden vår – men bare 4% av de 70.887 besøkende i 2021, startet en chat.

Mobbing er vanskelig å sette ord på, det er skamfullt og vondt, selv på en anonym chat. Det sier noe om hvor viktig jobben for å bryte tabu fortsatt er, tørre å snakke med foreldre, lærere og venner om det en opplever er første steg.

«Nei, jeg vil ikke innblande foreldrene mine inn i dette her, de kommer til å stresse sykt mye.»

Les hele årsrapporten 2021 for Blå Kors SnakkOmMobbing.no