Personvernerklæring

Hvem vi er

Vår nettstedsadresse er: https://snakkommobbing.no

Chat-samtaler

Vår mål er at alle som tar kontakt får god hjelp av oss. Vi lagrer samtaler for å lære av dem, og bli stadig bedre til å hjelpe. Vi lagrer bare samtaler som ikke spores tilbake til noen.

Vi vet at anonymitet er kjempeviktig for deg som tar kontakt med oss. Derfor har vi gjort det helt umulig å finne ut hvem vi chatter med. Vi får eksempelvis ikke tilgang til IP-adresse, og vet heller ikke noe annet om de som har tatt kontakt. Men noen velger selv å skrive navn, adresse, eller andre personopplysninger i samtalene, slik at de ikke lenger er anonyme. Da sletter vi samtalen så fort som mulig, og har egne rutiner for dette.

Chat-samtalene lagres trygt hos leverandøren av chat-programmet. Vi følger opp leverandøren jevnlig, for å være sikker på at de er nøye på sikkerheten.

Forskning

Noen samtaler brukes til forskning, men bare hvis det er umulig å vite hvem vi chattet med.

Vi vil at flere skal forstå hvor vondt det er å bli mobbet.

Tusenvis av barn og unge chatter på SnakkOmMobbing.no hvert år. Til sammen forteller de om mange ting, som politikere og andre som bestemmer i Norge burde. Vi vil at de skal vite enda mer, for eksempel om hvor mobbing foregår, om det ofte er vanskelig å få hjelp, og at det er veldig vondt å oppleve mobbing. Og når man ser på mange tusen samtaler samlet, får man mange gode svar som kan hjelpe andre som blir utsatt for mobbing i fremtiden.

Derfor har vi spurt om noen veldig proffe forskere kan hjelpe oss med å fortelle både politikere og andre som bestemmer, om det som mange barn og unge er opptatt av i forhold til mobbing.

Hva er «forskning»?
Helt enkelt forklart er forskning en veldig grundig undersøkelse, for eksempel av et tema som mobbing. En person som driver med forskning kalles for en forsker.

Personopplysninger

Personopplysninger er informasjon som gjør at andre kan finne ut hvem du er, for eksempel ditt:

  • Navn
  • Adresse
  • Telefonnummer
  • Bilde

Hvis du gir oss personopplysninger har vi som helsepersonell bestemte plikter dersom vi blir alvorlig bekymret for deg gjennom chat-samtalen. Det betyr at vi har en plikt til å forsøke å hindre at du eller andre blir skadet. Det kan for eksempel gjelde dersom vi tror et barn utsettes for omsorgssvikt eller mishandling av voksne. Norsk lov gir oss en varslingsplikt i sånne tilfeller, men bare når vi vet hvem vi snakker med.

Normalt sletter vi samtaler med slike opplysninger innen en 72 timer, men i noen spesielle tilfeller lagres samtalene lenger. Det er fordi vi kan bli bedt om å utlevere samtalen i forbindelse med etterforskning. I disse tilfellene slettes samtalen så snart den utlevert.

Les mer om personopplysninger og personvern på datatilsynet.no og dubestemmer.no.

Informasjonskapsler

Informasjonskapsler er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside. Noen av informasjonskapslene er nødvendige for at ulike tjenester på nettsiden vår skal fungere. Vi bruker blant annet informasjonskapsler for å analysere bruken av våre nettsider.

SnakkOmMobbing.no bruker informasjonskapsler fra Google Analytics for å forbedre informasjonen på nettsiden vår og til forskning. Informasjonen gir oss forskjellige variabler, som hvilke sider du har besøkt, hvor i landet du kommer fra, om du har besøkt sidene før, dato og tidspunkt for besøk samt teknisk informasjon om enheten din. Vi kan ikke identifisere deg med denne informasjonen, derfor er statistikken anonym. Denne informasjonen kan derfor ikke knyttes til deg som enkeltperson.

Innebygd innhold fra andre nettsteder

Våre nettsider kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra.

Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler, bygge inn sporingssystemer fra tredjeparter og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet.